Verschillende soorten raamfolies

De evolutie van raamfolies, of zonwerende folies, is in de afgelopen dertig jaar enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig is er een groot verschil in prijsklasse voor raamfolies, van privacy tot zonwerende tot keramische folies. Deze bieden allemaal een andere dienst aan uw beglazing.

PRIVACYFOLIES beginnen eerst met een volledige blackout of wit-out.

ZONWERENDE FOLIES bieden vele voordelen. Of het nu binnenshuis of buitenshuis is, afhankelijk van je type glas, kan het een groot deel van de warmte die via je beglazing binnenkomt, verminderen, maar zonwerende folie zal je zichtbaarheid verminderen en over het algemeen veel meer spiegeleffect zowel binnen als buiten geven. In de afgelopen tien jaar is er nu op de markt de beschikbaarheid van een nieuw type folie.

KERAMISCHE FOLIES. Dit geeft veel minder reflectie of spiegeleffect zowel aan de binnen- als buitenkant maar over het algemeen dezelfde hoeveelheid warmtereductie. Uiteraard bevindt dit zich in de hogere prijsklasse. In de afgelopen twee jaar beginnen we meer keramische folie ge├»ntroduceerd te zien. De afwerking geeft een zeer goede warmtereductie, betere zichtbaarheid en met minder reflectie ‘s nachts. Feedback van klanten die voor keramische folie hebben gekozen is positief en tevreden met de resultaten.